Gastouders

Gastouder gezocht of benieuwd wat dat precies inhoudt? Onze gastouders bieden kinderen een persoonlijk, vertrouwd en huiselijk thuis. De opvang werkt heel anders dan reguliere kinderopvang, omdat de kinderen niet in een grote groep terechtkomen.

Wat zijn gastouders?

Onze gastouders voldoen aan strenge en belangrijke voorwaarden en bieden kinderen daarmee een persoonlijk en vertrouwd thuis.

 

De kinderen krijgen meer 1-op-1-aandacht dan in een grote groep, waar de reguliere kinderopvang om bekend staat. Veel van de gastouders ontvangen meerdere kinderen, waardoor de kinderen toch samen kunnen spelen. En sterker nog, er ontstaan vaak leuke vriendschappen die jaren kunnen aanhouden.

 

Alle gastouders zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), hebben Eerste Hulp Aan Kinderen en zijn in het bezit van een diploma of certificaat voor een geschikt beroep of een geschikte opleiding. Het maakt ze de beste ouders om kinderen op te vangen, als alternatief voor de reguliere kinderopvang.

Aanmelden als gastouder

Aanmelden als gastouder

Wat doen wij voor u?

Benieuwd naar de voordelen van onze gastouders ten opzichte van de kinderopvang? We zetten de belangrijkste voor je op een rij:

  • Goedkoper dan de kinderopvang
  • Flexibeler in uren en tarief
  • Maximale stabiliteit voor het kind
  • Vaak dichterbij dan de kinderopvang

Enthousiast over een gastouder voor jouw kind of heb je daarover nog specifieke vragen? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er graag meer over.

Wil je gastouder worden?

Wil je gastouder worden?

Cursus eerste hulp aan kinderen

De eerste paar minuten na een ongeval zijn zeer belangrijk. Daarbij kunt veel pijn voorkomen en wellicht zelfs levens redden. Als gastouder moet u de cursus ‘eerste hulp aan kinderen’ volgen, zodat u weet wat u moet doen in geval van een ongeval.

 

Wat komt er aan bod

  • U krijgt alle EHBO-vaardigheden die u nodig heeft voor EHBO aan baby’s en kinderen
  • U gaat oefenen met reanimeren en het gebruik van de AED, toegespitst op baby’s en kinderen

Na afloop van de training kunt u een kind in veiligheid brengen, de toestand van het kind beoordelen, reanimeren etc.

 

Wanneer en waar is deze cursus?
Bekijk de website van het Rode Kruis om te zien waar u het beste terecht kan.

Wij geven gedurende het jaar ook verschillende herhalingstrainingen. Daarbij brengen wij onze gastouders altijd ruim van tevoren van op de hoogte.

 

Wordt de cursus vergoed door de zorgverzekeraar?
Neem altijd contact op met uw zorgverzekeraar of deze trainingen vergoed worden. Als u meer wilt weten kijk dan hier voor meer informatie.