Gastouders

Ben je op zoek naar een gastouder of wil je meer weten over wat gastouderopvang precies inhoudt? Bij onze gastouders vinden kinderen een persoonlijke, vertrouwde en huiselijke omgeving. Gastouderopvang werkt anders dan reguliere kinderopvang, omdat kinderen niet in grote groepen worden opgevangen.

Wat zijn gastouders?

Onze gastouders voldoen aan strenge en belangrijke voorwaarden, waardoor kinderen bij hen een persoonlijk en vertrouwd thuis vinden. In tegenstelling tot reguliere kinderopvang krijgen kinderen bij onze gastouders meer 1-op-1 aandacht. Ondanks dat er meerdere kinderen aanwezig kunnen zijn, spelen de kinderen toch samen en ontstaan er vaak leuke vriendschappen die jaren kunnen aanhouden.

 

Alle gastouders beschikken over een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG), zijn in het bezit van een diploma of certificaat voor een geschikt beroep of een geschikte opleiding en hebben Eerste Hulp Aan Kinderen. Dit maakt hen tot uitstekende opvangouders als alternatief voor reguliere kinderopvang.

Aanmelden als gastouder

Aanmelden als gastouder

Wat doen wij voor u?

Wil je weten waarom steeds meer mensen kiezen voor een gastouder in plaats van reguliere kinderopvang? Wij hebben de belangrijkste voordelen van onze gastouders voor je op een rij gezet:

  • Lagere kosten dan bij kinderopvang
  • Meer flexibiliteit in zowel uren als tarieven
  • Maximale stabiliteit voor het kind
  • Vaak dichterbij huis dan kinderopvang

Ben je geïnteresseerd in een gastouder voor jouw kind of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen je graag meer!

Wil je gastouder worden?

Wil je gastouder worden?

Cursus eerste hulp aan kinderen

De eerste minuten na een ongeval zijn cruciaal en kunnen pijn voorkomen en zelfs levens redden. Als gastouder is het verplicht om de cursus ‘eerste hulp aan kinderen’ te volgen, zodat u weet wat u moet doen in geval van nood.

 

De cursus behandelt alle EHBO-vaardigheden die nodig zijn voor baby’s en kinderen, inclusief reanimatie en het gebruik van een AED. Na afloop van de training bent u in staat om een kind in veiligheid te brengen, de toestand van het kind te beoordelen, te reanimeren, enzovoorts.

 

De cursus wordt het hele jaar door gegeven op verschillende locaties. U kunt de website van het Rode Kruis raadplegen om te zien waar u terecht kunt. Bovendien bieden wij onze gastouders herhalingscursussen aan, waarover wij u ruim van tevoren zullen informeren.

 

Wilt u weten of de cursus wordt vergoed door uw zorgverzekeraar? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.